Ademcoaching

investeer in jezelf adem bewust

Hoe wij in het leven staan is af te lezen aan onze ademhaling.

Vaak als er iets verstoord is in ons dagelijks leven dan heeft dat gelijk invloed op onze ademhaling. Door ons vaak jachtige en drukke bestaan met veel spanning en stress is het moeilijk om een diepe, rustige en ontspannen ademhaling te hebben. Toch is dit belangrijk en zeker ook mogelijk. Een diepe en rustige ademhaling geeft rust in ons hoofd en een rustige hartslag.

Door middel van ademtherapie en oefeningen kun je weer leren om een natuurlijke diepe en ontspannen ademhaling te hebben.

Ademsessie

Allerlei vage lichamelijk klachten kunnen erop duiden dat je niet goed ademt! Dit kan veroorzaakt worden door psychische problemen maar ook door lichamelijke problemen. De ademhaling werkt in 3 gebieden, borst, middenrif en buik. Welke ademhaling jij hebt, zegt wat over jou.

Tijdens een ademsessie kijken we naar jouw klachten en naar jouw ademhaling. Door je hiervan bewust te worden kunnen we hem veranderen naar een voor jou betere ademtechniek. Waardoor er meer zuurstofrijk bloed door het lichaam gaat stromen en er meer balans en rust komt in de samenwerking tussen hoofd, hart en adem.

Hyperventilatie

Door dagelijkse stress, angsten en overbelasting gaat onze ademhaling van diep en rustig vaak naar hoog en gejaagd. Wij spreken dan over “hyperventilatie“. In een aantal sessies van ademoefeningen, bewustwording en met huiswerkopdrachten kun je weer leren om een rustige, ontspannen en diepe ademhaling te realiseren. Waardoor je meer controle op situaties krijgt en lichamelijke ongemakken afnemen.

Deze sessies kunnen zowel individueel als in (klein) groepsverband plaatsvinden.

Een goede ademhaling verlicht lichamelijke klachten, maakt je mentaal sterker en draagt bij aan een fitter en energieker leven.

Workshop “ Investeer in jezelf, adem bewust “

Ben jij je bewust van je eigen ademhaling, en wat kan jij doen om nog beter te ademen. Tevens diverse ademoefeningen en het aanleren van een ademtechniek. Dit in samenspel met bewustwording en andere oefeningen.

De workshops worden gegeven in Groningen, Winschoten en Dronten.

Ook geven we de workshops (aangepast) op verzoek intern bij bedrijven.

Door de huidige maatregelen i.v.m. de coronacrisis, staan er geen workshops ingepland.

Mocht je interesse hebben, stuur dan even een mailtje.

WIM HOF ADEMHALINGSOEFENING

Afspraak maken of eerst een persoonlijk advies?

Heeft u een vraag, of wilt u meer informatie over de praktijk, neem dan gerust contact met mij op!